Schnitzel
serveras med potatis, picklad rödlök och en sås på kronärtskocka och parmesan
Schnitzelserveras med potatis, picklad rödlök och en sås på kronärtskocka och parmesan
Ingredienser
- 20 st - Tulip Schnitzel 140g
- 1 kg - Kronärtskockshjärtan (i vatten, avrunnen)
- 250 g - Parmesanost
- 3 dl - Crème fraiche
- 1 dl - Persillade (torr krydda)
- 1 dl - Olivolja (kraftig)
- 8 st - Rödlök
- 5 dl - Vatten
- 4,5 msk - Ättika (24%)
- 3 dl - Socker
- 2 tsk - Salt
- 3 st - Lime
- 100 st - Tulip Schnitzel 140g
- 5 kg - Kronärtskockshjärtan (i vatten, avrunnen)
- 1,25 kg - Parmesanost
- 1,5 l - Crème fraiche
- 5 dl - Persillade (torr krydda)
- 5 dl - Olivolja (kraftig)
- 40 st Rödlök
- 2,5 dl - Vatten
- 3,25 dl - Ättika (24%)
- 1,5 l - Socker
- 0,5 dl - Salt
- 15 st - Lime
Gör så här
Picklad rödlök:
Koka upp vatten, socker, ättika och salt. Låt det koka livligt några minuter, kyl sedan av.
Skölj och skiva lime i skivor om 3 mm. Skala och skiva lök i fina ringar. Lägg lime och lök i den kalla lagen. Blanda runt så att allt täcks av lagen och låt det stå och dra sig över natten.
Kronärts- och parmesansås:
Dela kronärtskocka och ost i mindre bitar. Mixa till en grynig massa, tillsätt crème fraiche och persillade. Fortsätt mixa till en grynig, ganska tjock sås. Smaka av med salt och svartpeppar. Rör i oljan så att den får fin marmorering.
Till servering:
Stek eller fritera schnitzeln tills den är genomstekt och gyllenbrun. Lägg upp på tallrikar eller fat tillsammans med sås och toppa med en nypa picklad lök. Servera tillsammans med potatis och sallad.