Schnitzel
serveras med krispig potatis, lök och senapscremé
Schnitzelserveras med krispig potatis, lök och senapscremé
Ingredienser
- 20 st - Tulip Schnitzel 140g
- 5 kg - Potatis
- 2 kg - Gul lök
- 200 g - Smör/Matfett
- Olja (till fritering)
- 1 l - Vispgrädde
- 1,5 dl - Dijonsenap
- 1,5 dl - Pepparrot (nyriven)
- 5 msk - Honung (flytande)
- 100 st - Tulip Schnitzel 140g
- 25 kg - Potatis
- 10 kg - Gul lök
- 1 kg - Smör/Matfett
- Olja (till fritering)
- 5 l - Vispgrädde
- 7,5 dl - Dijonsenap
- 7,5 dl - Pepparrot (nyriven)
- 3,5 dl - Honung (flytande)
Gör så här
Senapscremé:
Vispa grädde lätt och tillsätt dijonsenap, pepparrot och honung. Vispa samman under några sekunder tills att cremén får en fin konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Krispig potatis:
Skala och skiva lök. Stek i matfett på svag värme i 15 minuter tills den är mjuk och får fin genomskinlig färg. Skala och tärna potatis i storlek om 1x1 cm. Skölj och låt torka. Stek eller fritera potatisen i olja på hög värme tills den är mjuk och gyllenbrun. (Tips är att använda rikligt med matolja på stekbordet.) Blanda lök och potatis, smaka av med salt och svartpeppar.
Till servering:
Stek eller fritera schnitzeln tills den är genomstekt och gyllenbrun. Lägg köttet på tallrikar eller fat. Servera tillsammans med senapscremé, potatis, sallad och toppa med hackad persilja.