Schnitzel
serveras med chimichurripotatis och mangosås
Schnitzelserveras med chimichurripotatis och mangosås
Ingredienser
- 20 st - Tulip Schnitzel 140g
- 5 kg - Potatis (små)
- 1 dl - Rapsolja
- 1 dl - Flingsalt
- 1 l - Persilja (bredbladig)
- 1 l - Koriander (färsk)
- 2,5 dl - Schalottenlök
- 2,5 msk - Vitlök
- 2,5 msk - Röd chilli (färsk)
- 5 dl - Rapsolja
- 1,5 dl - Citron (pressad)
- 1,5 dl - Lime (pressad)
- 4,5 dl - Mango chutney
- 4,5 dl - Crème fraiche
- 1 dl - Cirtron (pressad)
- Tabasco (eller annan chillisås)
- 100 st - Tulip Schnitzel 140g
- 25 kg - Potatis (små)
- 5 dl - Rapsolja
- 5 dl - Flingsalt
- 5 l - Persilja (bredbladig)
- 5 l - Koriander (färsk)
- 1,25 l - Schalottenlök
- 2 dl - Vitlök
- 2 dl - Röd chilli (färsk)
- 2,5 l - Rapsolja
- 7,5 dl - Citron (pressad)
- 7,5 dl - Lime (pressad)
- 2,25 l - Mango chutney
- 2,25 l - Crème fraiche
- 5 dl - Citron (pressad)
- Tabasco (eller annan chillisås)
Gör så här
Potatis:
Skölj potatis med skal och lägg på bleck, ringla över olja och salta. Rosta i ugn på 180⁰C i ca. 25 minuter.
Chimichurri:
Finhacka persilja, koriander, schalottenlök, vitlök och chilli. Vispa samman alla ingredienserna till chimichurrin i en bunke. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt lite honung om den är för syrlig. Blanda chimichurrin och potatisen precis innan servering.
Mangosås:
Vispa samman mango chutney, crème fraiche och pressad citron. Smaka av med chilisås, salt och svartpeppar.
Till servering:
Stek eller fritera schnitzeln tills den är genomstekt och gyllenbrun. Servera schnitzeln tillsammans med chimichurripotatis, mangosås, sallad, några kvistar koriander och en limeklyfta.