Skinkstek
serveras med potatissallad, pepparrot och äpplemos
Skinkstekserveras med potatissallad, pepparrot och äpplemos
Ingredienser
- 3,5 kg - Tulip Honungsmarinerad skinkstek
- 4 kg - Småpotatis (färsk eller delikatess, kokta och kalla)
- 2 kg - Rotselleri (skalad)
- 30 st - Vitlöksklyftor
- 1,5 dl - Olivolja
- 5 st - Salladskrasse (askar)
- 7,5 dl - Majonnäs (egen eller färdig)
- 2,5 dl - Crème fraiche
- 1,5 dl - Fransk senap (grovkornig)
- 6 dl - Äpplemos
- Pepparrot (nyriven)
- 17,5 kg - Tulip Honungsmarinerad skinkstek
- 20 kg - Småpotatis (färsk eller delikatess, kokta och kalla)
- 10 kg - Rotselleri (skalad)
- 150 st - Vitlöksklyftor
- 7,5 dl - Olivolja
- 25 st - Salladskrasse (askar)
- 3,75 l - Majonnäs (egen eller färdig)
- 1,25 l - Crème fraiche
- 7,5 dl - Fransk senap (grovkornig)
- 3 l - Äpplemos
- Pepparrot (nyriven)
Gör så här
Honungsmarinerad skinkstek:
Stek skinksteken i ugn, 1 timme 40 minuter på 140 grader. Höj därefter temperaturen till 160 grader och stek vidare till kärntemperaturen 65 grader. Låt därefter köttet vila minst 10 minuter innan tranchering.
Potatissallad:
Vispa samman majonnäs, crème fraiche och senap. Skär sellerin i fina kuber och koka dem mjuka i saltat vatten. Dela potatisen i fina bitar. Skala och krossa vitlöken med bredsidan på kniven och stek den långsamt i olivoljan tills den blivit gyllenbrun. Slå vitlöken och oljan i en rymlig skål och blanda i resterade ingredienser. Blanda samman allt och låt salladen vila en stund innan servering.
Äpple- och pepparrotsmos:
Smaksätt äpplemoset med riven pepparrot tills den har fått fin, pigg smak och blivit lagom stark.
Till servering:
Servera den trancherade skinksteken med det smaksatta pepparrots- och äpplemoset, potatissallad och garnera med krasse.