Skinkstek
serveras med en gräddig pepparsås
Skinkstekserveras med en gräddig pepparsås
Ingredienser
- 3,5 kg - Tulip Honungsmarinerad skinkstek
- 1,5 msk - Svartpeppar (hela korn)
- 5 msk - Rosépeppar (hela korn)
- 1,5 msk - Grönpeppar (inte i lag, hela torkade)
- 2,5 dl - Gul lök (finhackad)
- 100 g - Smör
- 5 msk - Tomatpuré
- 5 msk - Köttfond (koncentrerad, egen eller färdig)
- 1 l - Vispgrädde
- 5 dl - Mjölk (3%)
- 5 msk - Japansk soja
- Maizena
- 17,5 kg - Tulip Honungsmarinerad skinkstek
- 7,5 msk - Svartpeppar (hela korn)
- 3,75 dl - Rosépeppar (hela korn)
- 7,5 msk - Grönpeppar (inte i lag, hela torkade)
- 1,25 l - Gul lök (finhackad)
- 500 g - Smör
- 3,75 dl - Tomatpuré
- 3,75 dl - Köttfond (koncentrerad, egen eller färdig)
- 5 l - Vispgrädde
- 2,5 dl - Mjölk (3%)
- 3,75 dl - Japansk soja
- Maizena
Gör så här
Skinkstek:
Stek skinksteken i ugn, 1 timme 40 minuter på 140 grader. Höj därefter temperaturen till 160 grader och stek vidare till kärntemperaturen 65 grader. Låt därefter köttet vila minst 10 minuter innan tranchering.
Pepparsås:
Lägg pepparkornen i mortel och stöt dem tills de blivit fint krossade. Hetta upp en kastrull med smöret och fräs lök och pepparkorn ca 5 minuter på låg värme. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare några minuter. Häll i fond, soja, grädde och mjölk under omrörning och låt såsen koka sakta 5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar. Red av såsen med maizena.
Till servering:
Servera den trancherade steken tillsammans med pepparsåsen, pressad potatis och grönsaker. Toppa med lite stött peppar och hackad persilja.