Stekt fläsk
serveras med raggmunk på rotfrukter
Stekt fläskserveras med raggmunk på rotfrukter
Ingredienser
- 3 kg - Tulip Stekfläsk
- Olja (till stekning)
- 15 st - Ägg
- 5 dl - Vetemjöl
- 1,25 l - Mjölk
- 1 kg - Rotselleri (grovt riven)
- 1 kg - Palsternacka (grovt riven)
- 750 g - Morot (grovt riven)
- 750 g - Potatis (grovt riven)
- Smör/matfett (till stekning)
- 15 kg - Tulip Stekfläsk
- 75 st - Ägg
- 2,5 l - Vetemjöl
- 6,25 l - Mjölk
- 5 kg - Rotselleri (grovt riven)
- 5 kg - Palsternacka (grovt riven)
- 3,75 kg - Morot (grovt riven)
- 3,75 kg - Potatis (grovt riven)
- Smör/matfett
Gör så här
Rotfruktsmunkar:
Vispa samman ägg, vetemjöl och mjölk till en klumpfri pannkakassmet. Rör i de rivna rotfrukterna och blanda väl. Krydda med salt och peppar, provstek en liten munk så att kryddningen blir perfekt. Stek sedan munkarna tills de är gyllenbruna, genomstekta och knapriga.
Till servering:
Stek fläsket knaprigt och lägg det på bleck för varmhållning. Börja med lite olja på stekbordet så blir fläsket knaprigare. Det går också bra att steka fläsket på ”stekbleck” i ugnen.
Servera rotfuktsmunkarna tillsammans med stekfläsk, finhackad persilja och lingon.