Stekt fläsk
serveras med lök- och grönpepparsås
Stekt fläskserveras med lök- och grönpepparsås
Ingredienser
- 3 kg - Tulip Stekfläsk
- Olja (till stekning)
- 5 kg - Potatis
- 5 dl - Gräslök (finskuren)
- 2 kg - Gul lök (skivad)
- 100 g - Smör
- 1,5 l - Mjölk
- 1 l - Grädde
- 1 dl - Japansk soya
- 2 msk - Köttfond (koncentrerad, tex kalvfond)
- 5 msk - Grönpeppar (i lag, avrunnen)
- Maizena
- 15 kg - Tulip Stekfläsk
- Olja (till stekning)
- 25 kg - Potatis
- 2,5 l - Gräslök (finskuren)
- 10 kg - Gul lök (skivad)
- 500 g - Smör
- 7,5 l - Mjölk
- 5 l - Grädde
- 5 dl - Japansk soya
- 1,5 dl - Köttfond (koncentrerad, tex kalvfond)
- 7,5 dl - Grönpeppar (i lag, avrunnen)
- Maizena
Gör så här
Lök- och grönpepparsås:
Fräs löken sakta i smöret tillsammans med grönpepparn. Den skall steka långsamt, ca 20 minuter tills den blivit gyllenbrun och karamelliserad. Slå på mjölk, grädde, fond och soja. Låt det koka sakta 10 minuter. Red av med maizena om Du önskar tjockare sås.
Potatis:
Koka potatisen i saltat vatten, slå av dem och strö på gräslök.
Till servering:
Stek fläsket knaprigt och lägg det på bleck för varmhållning. Börja med lite olja på stekbordet så blir fläsket knaprigare. Det går också bra att steka fläsket på ”stekbleck” i ugnen.
Servera fläsk, sås och potatis tillsammans med sallad och råa grönsaker, strö på hackad gräslök.