Sjömansbiff
på klassiskt vis
Sjömansbiffpå klassiskt vis
Ingredienser
- 20 st - Tulip Pannbiff 125g
- 200 g - Smör/Matfett
- 15 st - Gul lök (små)
- 50 st - Potatis (mjölig sort)
- 2 l - Köttfond (egen eller från koncentrat)
- 1,5 l - Öl
- 8 st - Lagerblad
- 1 msk - Timjan
- 100 st - Tulip Pannbiff 125g
- 1 kg - Smör/Margarin/Olja
- 75 st - Gul lök (små)
- 250 st - Potatis (mjölig sort)
- 10 l - Köttfond (egen eller från koncentrat)
- 7,5 l - Öl
- 40 st - Lagerblad
- 5 msk - timjan
- persilja
Gör så här
Förberedelser:
Skala och skär lök i klyftor om 0,5 cm. Stek långsamt i smör eller matfett tills de blivit vackert bruna, i ca. 10 minuter.
Skala och skär potatis i skivor om 0,5 cm. Varva potatis, biffar och lök i bleck eller serveringsformar. (10 portioner per 1/1 bleck.)
Tillagning:
Koka upp fond med öl, lägg i lagerblad och timjan. Smaka av med salt och peppar (fonden skall ha kraftig smak). Slå över den heta fonden i blecken/formarna med potatis, biffar och lök. Baka i ca. 30 minuter på 180⁰C varmluft. Täck med folie om potatisen blir bränd i topparna.
Serveras rykande varm med finhackad persilja.